Om Oss

NRHA Norway er den norske underavdelingen til den amerikanske «National Reining Horse Association». (NRHA).

NRHA ble grunnlagt i 1966 og er en non-profit organisasjon som jobber for å fremme reininghesten og reining som sport i hele verden.*

Den norske foreningens formål er å fremme westernsporten «Reining» i Norge. Selv om sporten ikke er veldig stor i Norge ennå, er den en av verdens raskest voksende hestesporter. I Norge er vi en dedikert gjeng ryttere med alt fra nybegynnere til europamestere. Reining er for alle og vi har aktive ryttere i alderen 8 til 80 år.

Reining (av engelsk; reins = tøyler) er en konkurransegren hvor momentene er basert på ranch-hestenes arbeid med kveg. I slikt arbeid er det viktig å ha en hest som er arbeidsvillig og lydig, og som kan utføre raske vendinger og bråstoppe. I konkurransen reining rir man et gitt mønster basert på flere momenter som blant annet 360 graders spinn, galoppbytter, store og små sirkler og ikke minst den berømte «slide stop».

I NRHAs regelbok finnes 13 forskjellige slike mønster med varierende vanskelighetsgrad. Hvert mønster består av syv til åtte forskjellige momenter. Hvert moment vurderes separat. Rytteren starter alltid med 70 poeng når han/hun entrer banen. Øvelsene bedømmes av dommerne fra – 1 ½ poeng til +1 ½, der 0 betyr korrekt utførelse av momentet. Det gis straffepoeng for avvik i mønstret. Summen av alle individuelle vurderinger gir den totale poengsummen.

NRHA Norway arrangerer flere stevner hvert år. Her er det klasser for alle nivåer – også helt nybegynnere – og det er gratis for alle som vil komme og se på.

Er du nysgjerrig på om reining kan være noe for deg? Vil du vite mer om reining i Norge? Ta kontakt!

“To rein a horse is not only to gudie him, but also to control his every movement. The best reined horse should be willingly guided or controlled with little or no apparent resistance and dictated to completely”

Jim Willoughby. NRHA Hall of fame Inductee

error: Content is protected !!